Rentefrie lån

Rentefrie lån er ikke alltid like lett å få tak i, og det er nok mange som ikke vet helt hva det er eller at det i det hele tatt eksisterer. Et rentefritt lån er et lån uten renter, eller delvis uten renter.

Norge har etter hvert blitt et kostbart land å leve i, men det finnes allikevel få andre land som gir fradrag på gjeld i selvangivelsen. Opprinnelig var dette fradraget grunnen til at mange på 50- og 60-tallet skaffet seg egen bolig med egne lån. I dag låner vi gjerne til andre ting enn bare boligen, bare for å holde følge med alt som skjer. Det er ikke noe feil med det, så lenge vilkårene for lånene er gode nok. En låneformidler tar seg av denne jobben for deg, og det helt uten kostnader. De tjener nemlig pengene sine fra banken de formidler lån fra.

Tilbud til nye kunder

Noen banker gjennomfører innimellom kampanjer der de tilbyr rentefrie lån til nye kunder. Det er som regel kun snakk om et mindre beløp, ca. 1000 – 10.000 kroner, og det er allikevel ikke helt gratis. Ofte er det ulike gebyrer knyttet til lånet, som for eksempel etableringsgebyr og termingebyr. Det er derfor viktig å lese betingelsene nøye før du tar opp et lån som markedsføres som rentefritt, slik at du er klar over eventuelle utgifter som kommer i tillegg til lånesummen.

Rentefrie perioder

Noen tilbyr lån som er rentefrie i enkelte perioder, ofte i starten av låneperioden. Da får du et visst antall dager uten rente, slik at du kan velge å betale ned hele lånet innenfor denne perioden, eller bare spare litt penger på en rentefri periode. Kredittkort er et eksempel på en lånemetode som tilbyr en slik rentefri periode, ofte ca. 30 - 45 dager. I denne perioden blir det ikke lagt på noen rente, hvilket betyr at dersom du betaler før denne perioden er over, slipper du rente fullstendig. Dette er et supert alternativ dersom du vet du snart får inn penger til å betale lånesummen med en gang.

Fokuslån

Fokuslån er et eksempel på en side som tilbyr en rentefri periode. Der kan du låne mellom 10.000 – 75.000 kroner, der du kan velge å betale det ned på 24 - 80 måneder eller betale hele lånet med en gang dersom du ønsker det. De tilbyr som sagt en periode på enten 30, 60 eller 90 dager helt uten gebyrer og renter! Du kan få svar allerede etter en time og få pengene allerede dagen etter, og du kan bruke pengene på hva du vil og trenger ikke å stille opp noen sikkerhet.

Et alternativ til boliglån

Noen firmaer har begynt å tilby et alternativ til boliglån, som er helt rentefritt. Dette foregår ved at firmaet kjøper en del av boligen, og deretter betaler du en viss sum til firmaet i måneden, helt til du eier hele boligen selv. Jo større andel av boligen du eier, jo mer av det månedlige beløpet går til nedbetalingen av boligen. På denne måten slipper du å tenke på renter, og du kan kjenne deg tryggere og vet hva du kan forvente. Det er ofte billigere å gjøre det på denne måten enn å ta opp et ordinært boliglån, fordi firmaet kan stille med større kapital og dermed gjøre at lånet blir mindre risikabelt.

Forutsigbarhet uten renter

Dersom du kun trenger en liten sum penger, så kan det være gunstig å benytte seg av tilbudene om rentefrie lån som tilbys til nye kunder da dette ofte er billigere enn lån med renter. Boliglån uten renter er også verdt å vurdere for de som ønsker et billigere alternativ og større forutsigbarhet.

‣︎