Sammenlign lån Refinansiering

Sammenlign smålån og forbrukslån og finn det beste lånet

Refinansiering

Dersom du har mye gjeld, for eksempel ulike lån og ulike avbetalingsavtaler, kan det bli mye å holde styr på. Du må betale ulike selskap og kreditorer, holde styr på flere ulike fakturaer og innbetalinger, og forholde deg til ulike betingelser og renter. Da kan det være lett å glemme bort et avdrag, eller slite med å få betalt ned alt på grunn av en ugunstig rente. I slike tilfeller kan det være aktuelt å refinansiere gjelda si, slik at du samler all gjelda og kun får et avdrag å forholde deg til hver måned samt én rente på alt sammen.

Hvordan foregår det?

Når lån eller gjeld refinansieres så søker du vanligvis på samme måte som når du søker om et lån, men du oppgir at du søker med et ønske om refinansiering. Dersom du får det innvilget er det vanlig at banken du har fått det innvilget hos betaler ens tidligere lån eller all tidligere gjeld, slik at du kun sitter igjen med det nye refinansieringslånet.

Bedre rente

En av fordelene med å refinansiere er som sagt at du kan få en bedre rente. Noen lån og kredittkort har veldig høy rente, som kan gjøre det vanskelig å bli helt ferdig med nedbetalingen. Ved å refinansiere tar du i hovedsak opp et nytt lån, som du bruker for å betale ned all gjelda di, og dermed ender du opp med å kun betale ned det nye lånet. Avhengig av hvor du tar dette lånet, kan du få tilbud om ulike rentesatser og dermed finne den løsningen som er mest gunstig.

Refinansiere boliglån i samme eller en annen bank

Dersom du ønsker å refinansiere et boliglån, så er dette også fullt mulig. I hovedsak så gjøres dette ofte dersom boligen har gått opp i verdi, og dermed er verdt mer – da kan du også stille den som sikkerhet med høyere verdi. Det er derfor mange som enten søker om refinansiering i samme bank med den nye verdivurderingen, slik at du kan få et nytt lån på boligen med bedre rente, men noen velger å søke om et nytt lån i en helt annen bank. Å skifte bank kan være mer lønnsomt enn du aner.

Refinansiering med og uten sikkerhet

Du kan refinansiere både med og uten sikkerhet. Dersom du skal betale ned mindre gjeld, ofte under 500.000, så kan du refinansiere med noe tilnærmet likt et forbrukslån. Disse er som regel uten sikkerhet, selv på ganske høye beløp. Du kan også ta opp større lån for å refinansiere dersom du kan tilby noen form for sikkerhet, hvilket ofte også gir deg bedre rente.

Et godt alternativ

Dersom du har mye gjeld eller et boliglån med dårlige vilkår, kan det absolutt lønne seg å søke om refinansiering! På denne måten får du bare ett lån å forholde deg til, og det blir ofte billigere i lengden på grunn av lavere rente. Altså har du bare ett avdrag å tenke på i måneden, som det er lettere å ha kontroll over samt å få oversikt over alle utgifter tilknyttet lånet.

Refinansiering av gjeld

Sammenlign lån i vår liste av norske aktører. Listen blir jevnlig oppdatert i form av tillagte aktører. Velg ønsket lånebeløp og nedbetalingstid så svarer långiverne deg med et låneforslag som du kan velge enten å godkjenne eller avstå fra.

LånetilbydereLån opptilMinste alderRenteEks. eff.RenteVurdering
AXO Finans
Låneformidler
Mer informasjon
500 000 kr23 år6,39 - 21,95%
Månedsrente
150 000,-, o/10 år
Eff.rente 13,2%
Totalt: 262.573,-.
2.6 star2.6 star2.6 star2.6 star2.6 star2.6 star
Annonselenke
Låneinformasjon om AXO Finans
  • Grunnleggende vilkår før lån
  • Du må ha fylt 23 år
  • Du må ha en fast inntekt
  • Ikke ha løpende inkasso eller betalingsanmerkning
Tilbud fra flere banker Lån opptil 500 000 kr Signere med BankID
Termingebyr: 0-70 kr Etableringsgebyr: 0-950 kr Søknadsgebyr: 0 kr
Kredittsjekk: Experian
Utbetaling

Hvor raskt får jeg utbetalt pengene?

Når du har skrevet under på låneavtalen overfører banken pengene til din konto. Hvis alt er i orden utbetales pengene innen 1-5 virkedager.