Vanlige spørsmål

Vi på Kredittnett.com har til sammen flere år med erfaring innen smålån og forbrukslån. Vi sammenligner norske lån og hjelper deg att finne det beste lånet. Her har vi samlet svarene på de vanligste spørsmålene vi får. Har du flere spørsmål, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss via e-post.

Generelt

Hva er forbrukskreditt?

Forbrukskreditt er et generelt navn på et lån uten sikkerhet, der formålet er forbruk. Det kan være et kredittkort, forbrukslån eller smålån / kortsiktig lån. På den andre siden har du for eksempel boliglån, der huset eller leiligheten din fungerer som sikkerhet. Kredittnett.com er navnet på dette nettstedet.

Kan jeg låne penger fra dette nettstedet?

Nei. Det vi gjør er å samle og sammenligne operatører som låner ut penger. Søknadsfasen fortsetter deretter på deres nettsider.

Hvem kan søke om et forbrukslån?

Lånetilbydere har ulike vilkår og betingelser. Les lånetilbydernes vilkår og betingelser før du søker om et lån. Oftest kreves det at du er over 20 år gammel og bor i Norge eller norsk statsborger.

Hvorfor ble ikke søknaden min godkjent?

Det kan være forskjellige grunner til at en søknad ikke blir godkjent. Kanskje du ikke har høy nok inntekt, kanskje du har betalingsanmerkninger eller kanskje du ikke er gammel nok. Du kan alltid spørre utlåner om årsaken for avslag.

Kan jeg få et lån selv om jeg har betalingsanmerkninger?

Ja, noen aktører tilbyr lån til tross for dårlig kreditthistorie. Se vår side om lån med betalingsanmerkning.

Hva skjer hvis jeg ikke betaler tilbake i tide?

Hvis du ikke har mulighet for å betale lånet i tide, anbefaler vi at du så raskt som mulig kontakter utlåner vedrørende dette. Du må da betale et purregebyr som varierer fra utlåner til utlåner. Du vil mest sannsynlig også få et inkassovarsel, og hvis du ikke betaler disse gebyrene sendes saken til inkasso.

Kan jeg tilbakebetale før sluttdato?

Ja, det kan du. Kontakt din utlåner i forbindelse med fremgangsmåten.

Kan jeg få flere lån samtidig?

Som regel ikke fra samme långiver, men du kan låne fra andre långivere.

Jeg har flere små lån, men vil bare ha ett?

Du kan dra nytte av å samle dine små lån i ett større lån og dermed få en bedre rente. Dette kalles refinansiering.

Jeg har et annet spørsmål som jeg ikke finner her?

Vennligst ta kontakt med oss i dette tilfellet, så hjelper vi deg videre.

Har du økonomiske problemer?

Ring NAV Gjeldsrådgivning. Her får du enkle råd og hjelp til selvhjelp.


Smålån Ikon

Forbrukslån

Hvorfor forbrukslån?

Hvis du vil ha et større lån (maks 500 000 kr), og for eksempel ikke kan få en forlengelse av et eksisterende boliglån, er forbrukslån et alternativ. Renten er personlig og man kan forhandle om den. Sammenlignet med lån og kredittkort, kan du låne mer penger med forbrukslån. Et forbrukslån kan også brukes til refinansiering.

Når kan jeg forvente pengene på bankkontoen min?

Det avhenger av utlåner og kan ta fra 14 timer til 5 dager, etter at søknaden er behandlet og godkjent.


Forbrukslan Ikon

Smålån

Hvorfor smålån?

Sammenlignet med forbrukslån, er smålån det eneste alternativet for lån under 5 000 kr. Siden tilbakebetalingstiden er kortere, betaler du ikke så mye som du ville ha gjort for et forbrukslån med ett års tilbakebetalingstid.

Når kan jeg forvente pengene på bankkontoen min?

Etter att søknaden er godkjent, i mange tillfeller samme dag, senest neste virkedag.


Kredittkort Ikon

Kredittkort

Hvorfor kredittkort?

Et kredittkort er alltid godt å ha siden det ikke trenger å koste deg så mye (i noen tilfeller ingenting i det hele tatt, hvis du tilbakebetaler kreditten innen en viss tid). Sammen med kredittkortet får du også forsikringer og kan opptjene bonuspoeng.

Hva er den maksimale kreditten jeg kan få på et kredittkort?

Den maksimale kreditten på kortene som står oppført her er 150 000 kr, men hvilken kreditt du kan få avhenger av din økonomiske situasjon.

‣︎