Lån med betalingsanmerkning

Har du behov for lån, men verger deg for å søke, fordi du har en eller flere betalingsanmerkninger? Det finnes fortsatt håp for deg, for noen finansinstitusjoner har faktisk spesialisert seg på å gi lån selv om søkeren har betalingsanmerkninger.

Alle som søker et lån hos en bank eller en finansinstitusjon vil bli kredittsjekket. For de som har en betalingsanmerkning er dette svært så ubehagelig, spesielt hvis man må gå igjennom kredittsjekken i banken eller på telefonen med utlåneren. I dag finnes det heldigvis flere alternativer til de tradisjonelle bankene, som kan hjelpe deg, selv om du har betalingsanmerkninger.

Få oversikt over økonomien

Finanstipset hjelper deg!
Finanstipset er spesialiserte på å hjelpe kunder med økonomiske utfordringer eller en komplisert økonomi selv om de skulle ha inkasso eller betalingsanmerkninger eller av andre grunner ikke får lån eller refinansiering i andre banker.

Annonselenke

Det å få avslag på en lånesøknad kan virke for mange som et hardt slag. Kanskje har man også forsøkt hos flere og fått samme svar, nemlig nei og atter nei. Å få oversikt over hvem som kan hjelpe deg, selv om man har fått en ripe i lakken gjennom årene kan hjelpe på, for da søker du ikke lenger i blinde. Kanskje har du ikke engang betalingsanmerkning, men allikevel fått nei, fordi banken mener du har tatt opp nok lån fra før. Dette synes vi er merkelig, da de også vet at dine månedlige utgifter ville reduseres kraftig hvis du fikk refinansiert dyre kreditter i et og samme lån med lavere rente. Det er viktig nå før du søker at du får oversikt over din egen økonomi, for dette vil uansett være et av kravene som stilles.

Lån med sikkerhet

Har du en blanding av dyre kredittlån og en betalingsanmerkning, men eier egen bolig har du en veldig god sak. Da kan du refinansiere disse inn i boliglånet ditt, ved at den nye utlåneren tar over hele boliglånet ditt sammen med beløpene som skal refinansieres. Dette forutsetter at det er nok sikkerhet i boligen, gjerne rundt 80 prosent, men avhenger også hvor du bor i Norge. Eier du ikke egen bolig eller har et fritidshus som det kan tas sikkerhet i, må du nok spørre venner eller familie om de kan stille sikkerhet til rådighet. Dette er langt fra uvanlig, bare veldig ubehagelig å spørre om. Det er utrolig hva venner og familie stiller opp med hvis man er åpen om problemene sine. Dette er det vi kaller for lån med sikkerhet.

Sletting av betalingsanmerkninger

Skulle det vise seg at man ikke har tilgang til noen bolig det kan tas pant og sikkerhet i, så finnes det fortsatt gode muligheter for å refinansiere både kreditter og betalingsanmerkninger – men beløpene det er snakk om bør helst ikke være alt for høye. Det er jo slik at når et krav blir betalt for, så blir betalingsanmerkningen slettet umiddelbart, slik at du kan starte helt på nytt igjen. Skulle du få innfridd en lånesøknad selv om du har anmerkninger, så stilles det krav til deg, at du ikke roter til økonomien på nytt og ikke minst holder betalingsavtalen til punkt og prikke. Skulle denne brytes, så finnes det ofte strenge vilkår hvor utlåner kan bryte avtalen umiddelbart.

Sammenlign lån med betalingsanmerkning

Sammenlign lån i vår liste av norske aktører. Listen blir jevnlig oppdatert i form av tillagte aktører. Velg ønsket lånebeløp og nedbetalingstid så svarer långiverne deg med et låneforslag som du kan velge enten å godkjenne eller avstå fra.

Ferratum Fleksikreditt
Ferratum Fleksikreditt
Lån fra1000 KR
Lån opptil6000 KR
Rente162.00 - 486.00 %
Etableringsgerbyr0 KR
Terminsgebyr 0 KR
Aldersgrense 21 ÅR

Eks. eff. rente: 258,02 % - 20.000,- o/12 mnd, uttaksavgift 12.5%, nominell rente 103.40%, Totalt: 33 550,-

Annonselenke
Sambla
Sambla
Lån fra5000 KR
Lån opptil500000 KR
Rente7.50 - 19.90 %
Etableringsgerbyr1950 KR
Terminsgebyr 70 KR
Aldersgrense 18 ÅR

Eks. eff. rente: 14,3 % - 65 000,- o/5 år, totalt 94 333,-.

Annonselenke

Hva er betalingsanmerkning?

Dersom du har en betalingsanmerkning, står du registrert som en dårlig betaler. Det vil si at det er registrert utbetalte inkassosaker, lønnstrekk, eller at personen eller firmaet er gått konkurs. Dersom du ikke har betalt en regning eller faktura, får du en inkasso i postkassen. Blir ikke den betalt, får du en betalingsanmerkning, som vil si at du ikke bør få kreditt. Ved å ha en betalingsanmerkning, kan du blant annet bli nektet lån, mobilabonnement og forsikring. De som rapporterer betalingsanmerkninger er blant annet inkassobyrå, namsmenn og Brønnøysundregistrene.

Hvordan kan man unngå betalingsanmerkning?

For å unngå en betalingsanmerkning, må man enkelt og greit betale alle regninger. Det tar lang tid før du får en betalingsanmerkning på en ubetalt faktura, som vil si at det skal mye til før det skjer. Det hele starter med en regning eller faktura som ikke blir betalt, slik at du mottar et inkassovarsel. Saken sendes deretter over til et inkassobyrå for inndrivelse, og inkassobyrået sender ut en betalingsoppfordring. Dersom innbetaling ikke finner sted tas det rettslige skritt, som etter 30 dager rapporteres inn til kredittopplysningsbyråene. Når kredittopplysningsbyrået mottar saken, sendes det ut et varselbrev om at en sak er på vei til å bli registrert som betalingsanmerkning. Deretter går det 30 dager før saken blir registrert som en betalingsanmerkning. Dette vil si at en person som er i ferd med å få en betalingsanmerkning, har god tid til å gjøre opp for seg, slik at saken ikke blir registrert.

Dersom du har inkassoregninger du ikke klarer å betale, kan du ta kontakt med inkassoselskapet og få en betalingsordning som gjør at du unngår betalingsanmerkning.

For å bli kvitt en betalingsanmerkning, kan man betale kravet slik at betalingsanmerkningen slettes umiddelbart. Ellers kan man gå en vanskeligere vei ved å vente fire år, slik at betalingsanmerkningen fordeles og dermed slettes. Dersom du gjør opp for deg, begynner du på blanke ark og får like muligheter som andre. Dette betyr at du får en ny sjanse, men også en ny sjanse til å begå nye feil.

Konsekvensen ved å ha betalingsanmerkning

I de aller fleste kjøp på kreditt, vil det gjøres en kredittvurdering. Dersom det er rapportert en betalingsanmerkning, vil det får store konsekvenser for den det gjelder. Det kan bli utrolig vanskelig å kjøpe forsikring og bilfinansiering. Du kan også bli nektet både boliglån, strømavtale og mobilabonnement, men du kan få kontantkort.

Den største konsekvensen for noen med betalingsanmerkning vil nok være problemer med å få lån. Dersom du har en eller flere betalingsanmerkninger, gir dette banken en grunn til å gi avslag på lånesøknaden din og eventuelle forsikringer. Det vil rett og slett bli en utfordring å få boliglån hos de fleste bankene, men det er noen få banker som tillater det.

‣︎