Sammenlign lån Lån med betalingsanmerkning

Sammenlign smålån og forbrukslån og finn det beste lånet

Lån med betalingsanmerkning

Har du behov for lån, men verger deg for å søke, fordi du har en eller flere betalingsanmerkninger? Det finnes fortsatt håp for deg, for noen finansinstitusjoner har faktisk spesialisert seg på å gi lån selv om søkeren har betalingsanmerkninger.

Alle som søker et lån hos en bank eller en finansinstitusjon vil bli kredittsjekket. For de som har en betalingsanmerkning er dette svært så ubehagelig, spesielt hvis man må gå igjennom kredittsjekken i banken eller på telefonen med utlåneren. I dag finnes det heldigvis flere alternativer til de tradisjonelle bankene, som kan hjelpe deg, selv om du har betalingsanmerkninger.

Få oversikt over økonomien

Det å få avslag på en lånesøknad kan virke for mange som et hardt slag. Kanskje har man også forsøkt hos flere og fått samme svar, nemlig nei og atter nei. Å få oversikt over hvem som kan hjelpe deg, selv om man har fått en ripe i lakken gjennom årene kan hjelpe på, for da søker du ikke lenger i blinde. Kanskje har du ikke engang betalingsanmerkning, men allikevel fått nei, fordi banken mener du har tatt opp nok lån fra før. Dette synes vi er merkelig, da de også vet at dine månedlige utgifter ville reduseres kraftig hvis du fikk refinansiert dyre kreditter i et og samme lån med lavere rente. Det er viktig nå før du søker at du får oversikt over din egen økonomi, for dette vil uansett være et av kravene som stilles.

Lån med sikkerhet

Har du en blanding av dyre kredittlån og en betalingsanmerkning, men eier egen bolig har du en veldig god sak. Da kan du refinansiere disse inn i boliglånet ditt, ved at den nye utlåneren tar over hele boliglånet ditt sammen med beløpene som skal refinansieres. Dette forutsetter at det er nok sikkerhet i boligen, gjerne rundt 80 prosent, men avhenger også hvor du bor i Norge. Eier du ikke egen bolig eller har et fritidshus som det kan tas sikkerhet i, må du nok spørre venner eller familie om de kan stille sikkerhet til rådighet. Dette er langt fra uvanlig, bare veldig ubehagelig å spørre om. Det er utrolig hva venner og familie stiller opp med hvis man er åpen om problemene sine. Dette er det vi kaller for lån med sikkerhet.

Sletting av betalingsanmerkninger

Skulle det vise seg at man ikke har tilgang til noen bolig det kan tas pant og sikkerhet i, så finnes det fortsatt gode muligheter for å refinansiere både kreditter og betalingsanmerkninger – men beløpene det er snakk om bør helst ikke være alt for høye. Det er jo slik at når et krav blir betalt for, så blir betalingsanmerkningen slettet umiddelbart, slik at du kan starte helt på nytt igjen. Skulle du få innfridd en lånesøknad selv om du har anmerkninger, så stilles det krav til deg, at du ikke roter til økonomien på nytt og ikke minst holder betalingsavtalen til punkt og prikke. Skulle denne brytes, så finnes det ofte strenge vilkår hvor utlåner kan bryte avtalen umiddelbart.

Lånetilbydere Lån opptil Minste alder Rente Eks. eff.Rente Vurdering