Lån penger uten sikkerhet

Hvor mye vil du låne?

*Sammenlign smålån og forbukslån. Med søkemotoren vår kan du sammenligne hva de forskjellige aktørene tilbyr i form av kostnader og nedbetalingstid. Vi sammenligner norske lån og hjelper deg att finne det beste lånet.

Det kan være ønskelig å ta opp lån av ulike grunner, og det finnes ulike typer lån avhengig av hvor mye du trenger å låne. Dersom du kun har behov for en mindre sum, ofte mellom 1000 og 350.000 kroner, så er det vanlig å ta opp et lån uten sikkerhet.

Raske penger til det du ønsker seg

Når du tar opp et slikt lån behøver du som oftest ikke å oppgi hva du har tenkt å bruke pengene til – du kan i hovedsak bruke dem på hva du vil, og hvordan du vil. Slike lån kommer ofte uten sikkerhet, noe som kan være en fordel for mange da dette betyr at du slipper å stille noe av verdi som en sikkerhet for lånet, som for eksempel et hus eller en bil. Mange har jo ikke noe å stille som sikkerhet, mens andre av ulike grunner kanskje bare ikke har lyst – det er jo kjedelig dersom noe skulle hende og du får problemer med nedbetalingen, og du mister huset eller bilen av den grunn.

Høyere rente

Å låne uten sikkerhet medfører en risiko for banken som låner ut pengene, da de ikke har noen alternativ måte å skaffe pengene på dersom låntakeren ikke kan betale. Dette medfører at det ofte er høyere rente på slike lån, hvilket betyr at lånet kan koste mer i lengden. Alt dette får du som regel beskjed om på forhånd, og dersom du vet at du klarer nedbetalingen på den tiden du har fått oppgitt, så trenger det allikevel ikke å bli så dyrt.

På grunn av denne risikoen gjennomføres det en kredittsjekk på låntakeren samt at du må oppgi inntekt. Dette gjør at banken kan kjenne seg tryggere på at du har mulighet til å betale tilbake lånet, og at du ikke har noen betalingsanmerkninger fra tidligere. Betalingsanmerkninger bidrar vanligvis til automatisk avvisning på denne typen lån, fordi banken ikke kan ta sjansen på at låntakeren gjentar det som ga betalingsanmerkning i første omgang.

Fordeler ved et lån uten sikkerhet

Å ta opp et lån uten sikkerhet kan være fordelaktig, da du for eksempel kan søke enkelt via internett. Dersom du gjør det på denne måten blir det automatisk gjennomført en kredittsjekk, og du kan få svar allerede samme dag. Det eneste du trenger er nemlig å oppgi eventuell fast inntekt, og dersom du da består kredittsjekken så går søknaden videre til banken. Såfremt informasjonen du oppga om inntekt stemmer, kan du få lånet innvilget. Disse pengene kan du altså bruke på hva du vil, og du behøver ikke stille noe av verdi som sikkerhet. Så dersom du føler det er verdt den litt høyere renten er dette en rask, enkel og grei måte å låne penger på!

‣︎